Oud brood wordt alcoholvrij bier!

Oud brood wordt alcoholvrij bier!

Een quote uit een factsheet van het CARVE project ‘Voorkomen van voedselverspilling
binnen de bakkerijketen door herverwerking van retourbrood‘: De verspilling van brood in de voedselketen is groot: opgeteld gaat in de totale keten bijna een kwart verloren: productie 1-2% tot 12%, retail 4 tot 8% en consument 15 tot 20%. Dit vertegenwoordigt een jaarlijks economisch verlies van meer dan 400 miljoen euro.

Met dit gegeven zijn we aan de slag gegaan en zijn we eind 2017 gestart met het ontwikkelen van een alternatief voor alcoholvrij bier op basis van oud brood, geïnspireerd op een Oost-Europees drankje met de naam Kvass.

Volg ons via dit blog, we hopen op veel interactie met gelijkgestemden.

Groet Dr. Rocket Bread!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *